Το νησι της Θασου

 
Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

Η Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου με απόσταση 6,5 μίλια από τα Μακεδονικα παράλια, έκταση 379 χλμ. Και μήκος ακτογραμμών περίπου 90χλμ.

Η ιστορία ανα τους αιώνες καταδεικνύει ότι το κόσμημα αυτό του Β. Αιγαίου εξελίξθηκε σε μεγάλο εμπορικό κέντρο που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με τον Εύξεινο Πόντο. Σήμερα η Θάσος αποτελεί ένα σύγχρονο καταπράσινο νησί χάρη στα χιλιάδες πεύκα καθώς και ελαιόδεντρα από τα οποία είναι κατάφυτη. Καθίστανται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών αφού διαθέτει υπέροχες φυσικές καλλονές, μοναδικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ιδανικές συνθήκες για κάθε είδους δραστηριότητα.

Ένα πολύ καλό οδικό δίκτυο ενώνει την πρωτεύουσα το Λιμένα με όλοςυ τους ορεινούς και παράλιους οικισμός ενώ οι ακτοπλοικές γραμμές, συνδέουν καθημερινά το νησί με την Καβάλα και την Κεραμωτή. Η υψηλής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο, το περίφημο θασίτικο μέλι, τα παραδοσιακά γλυκά και το παγκοσμίου φήμης λευκό θασίτικο μάρμαρο που εξάγεται σε όλο τον κόσμο είναι μερικά από τα πιο γνωστά προϊόντα του νησιού.